La cultura del sacrifici i I

jueves, junio 07, 2012
Maya Nakanishi.

26 anys.

Atleta paralímpica japonesa amb plaça per a disputar els JJ.OO. de Londres 2012. Records asiàtics dels 200 metres llisos i del salt de llargada.

Un accident als 21 anys, va trencar la seva vida, la seva afició, el tennis, deixant-li seqüèl.les irreversibles. Una cama amputada a l'alçada del genoll.

Va començar a entrenar com a velocista amb una cama aritificial.

La seva força de voluntat, i el seu esperit lluitador, la van dur a disputar els Jocs de Pequín 2008, on aconseguí un 4art lloc als 200 metres i un 6è als 100.

Viu en una autocaravana, i està farta de buscar esponsoritzacions, per a poder costejar-se la disputa dels Jocs Paralímpics. 


Una arriscada aposta, per tal de trobar el finançament necessari per a poder disputar els jocs, l'ha dut a ser el punt de mira del mon de l'esport aquests dies. La desició de fer un calendari, mostran-se seminua, per recaptar fons, l'ha posat en el focus de les crítiques de companys de sel.leció, premsa japonesa, i un llarg etcetera ... de gent, sota el meu paré, amb uns prejudicis força irònics.


Els seus propis companys de la sel.leció paralímpica del japó, l'han acusta d'humiliar-los, per mostrar d'aquesta manera la seva discapacitat. Ella respon dient-los que preten transmetre el missatge de què, una protesi es algo bonic, no un motiu de vergonya, i esperona les persones amb discapacitats a mirar la vida de front.

La Maya es una persona que no amaga la seva protesi quan corre.


Es clar, que ningú amb dos dits de front, i amb una mínima cultura del sacrifici, li pot retreure res a la Maya, sinó tot el contrari.

El que realment es important en la noticia, es que resulta escandalós que una aleta del seu nivell hagi d'autofinanciar-se. 

Salut i sort.




0 comentaris:

Publicar un comentario